Tapahtuman oletuskuva

Juristien monet kasvot - Juristi lainvalmistelijana

31.1.2024 16:00

Zoom

Panelisteina Karin Cederlöf, Nico Steiner ja Susanna Siitonen

karin-cederlof-kuva.jpg

Karin Cederlöf työskentelee maa- ja metsätalousministeriön luonnonvaraosastolla hallitussihteerinä. Hänen pääasiallisena tehtävänä on säädösvalmistelu ympäristönsuojelu- ja luonnonsuojelulainsäädännön sekä vieraslajilainsäädännön alalla, eli käytännössä näitä aloja koskevien lakien ja asetusten valmistelu. Cederlöf valmistui Helsingin yliopistosta 2020 ja aloitti uransa ympäristöministeriössä säädösvalmistelun parissa.

nico-steiner-kuva.jpg

Hallitusneuvos Nico Steiner työskentelee tiimiesimiehenä työ- ja elinkeinoministeriössä. Tiimin tehtäviin kuuluu työlainsäädännön valmistelu sekä osallistuminen EU:n ja kansainvälisen työjärjestö ILO:n säädösprosesseihin.

Steiner kannustaa työhön lainvalmistelun parissa: "Lainvalmistelijana pääsee näkemään, kuinka yhteiskunnan moottori toimii ja antamaan kenties oman panoksensa sen toimivuuden parantamiseksi. Tunne työn merkityksellisyydestä säilyy helposti läpi uran." 

susanna-siitonen-kuva-.jpg

Susanna Siitonen toimii oikeusministeriön lainsäädäntöjohtajana. Hän vastaa lainvalmistelun laadun kehittämisestä valtioneuvostotasolla ja edistää yhteistyötä sekä lainsäädännön laatimisen laatua oikeusministeriössä. 

Siitonen on toiminut aiemmin työ- ja elinkeinoministeriössä sekä silloisessa työministeriössä useissa eri tehtävissä. Hän on muun muassa hoitanut sääntelyn sujuvoittamiseen ja yritysvaikutusarviointien kehittämiseen liittyviä tehtäviä sekä osallistunut lainvalmisteluun. Lainvalmistelukokemusta hänellä on yli 15 vuoden ajalta.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

31.1.2024 16:00

Päättyy:  

31.1.2024 17:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Zoom


Lisätiedot