Kuvaus
Eräiden arvioiden mukaan datan määrä tuplaantuu joka toinen vuosi. Yritysten menestys perustuu yhä enemmän tiedon hyödyntämiseen. Yksilötasolla joudumme käymään yhä enemmän informaatiota ja dataa lävitse, jotta löydämme sen tiedon mitä tarvitsemme. “Googlaaminen” on vakiintunut tapa hakea tietoa ja ymmärrystä netin syövereistä, mutta voisiko tekoälystä olla hyötyä?
Tässä koulutuksessa käydään lävitse, miten nykyaikaiset suuriin kielimalleihin perustuvat tekoälypalvelut voivat auttaa etsimään neulaa heinäsuovasta ja nopeuttamaan oppimista ja ymmärrystä. Koulutuksessa tarkastellaan esimerkkejä ja tapoja etsiä tietoa dokumenteista, tietokannoista ja netistä tekoälyn avulla. Koulutuksessa tarkastellaan myös tekoälyjen on-gelmallisia ominaispiirteitä liittyen tiedon hakemiseen. Koulutukseen osallistumiseen ei ole ennakkotietovaatimuksia ja opittuja taitoja voidaan soveltaa useissa eri tekoälypalveluissa.
Kenelle: Kaikille, jotka haluavat hyödyntää generatiivista tekoälyä oman työnsä tehostamisessa sekä yleisesti organisaatioille, jotka suunnittelevat integroivansa tekoälyn organisaationsa työnkulkuihin ja prosesseihin.
__
Webinaari: Tiedon ja ymmärryksen hakeminen tekoälyn avulla, PDF
Ohjelma klo 13.00–16.00 +/-15 min.
Sisältö:
- Generatiivisen tekoälyn ominaispiirteet
- Erilaisia tekoälypalveluita ja työkaluja
- Tekoälyn harjoitusdatan merkitys
- Mitä hallusinaatiot ovat?
- Miten hallusinaatioita voidaan vähentää?
- Vinoumat ja ajantasaisuus
- Tiedon haku netistä
- Tiedon haku dokumenteista
- Tieteelliset tietokannat
- Tiivistäminen, yhteenveto, tarkentaminen
- Tiedon ja ymmärryksen kasvattaminen: syötteet
- Määrämuotoisen tiedon eristäminen datasta
- Data-analyysin perusteet tekoälyllä
- Yhteiskäyttö AI ja hakukoneet: mikä on paras prosessi?
- Multimodaaliset mallit ja tiedonhaku
- Esimerkkejä ja toimintatapoja
_