Tapahtuman oletuskuva

8.5.2019 08:30

Kinopalatsi

IAB:n Tunne ja Teknologia seminaari

Miten tunteet ja teknologia kohtaavat? Miten teknologia auttaa tunteiden muovaamisessa ja mittaamisessa? Voimmeko kohdistaa mainontaa tunteiden perusteella? Tunteiden herättäminen on ollut markkinoinnin ytimessä sen synnystä asti. Viime vuosina tunteiden rinnalla on keskusteltu vilkkaasti markkinoinnin teknologioista, kuten ohjelmallisesta ostamisesta, markkinoinnin automaatiosta ja datasta. Nyt on aika puhua niistä yhdessä.

IAB:n Markkinointiteknologia-työryhmän asiantuntijat ovat koonneet ohjelman ajankohtaiseen Tunne ja Teknologia -aamupäiväseminaariin. Käsittelemme seminaarissa, miten dataa, koneoppimista, pelillistämistä, sosiaalista mediaa ja ääntä voidaan hyödyntää tunnepohjaisessa markkinoinnissa. Luvassa on havainnollistavia case-kuvauksia esimerkiksi siitä, miten Tieto on käyttänyt dataa tunteiden tunnistamisessa ja miten Bauer Media on luonut myyntiä edistäviä äänimaisemia.

Tervetuloa!

Tilaisuus on yhteistyökumppaneidemme tarjoama eli sinulle osallistujana maksuton.

Ohjelma

08.30    Aamukahvit

09.00    Tervetuloa - Birgitta Takala, toiminnanjohtaja, IAB Finland

09.10   Alustus aamupäivän seminaariin. - Tommi Pelkonen, strategiajohtaja, SEK

09.30   Ennakoiva analytiikka vai tunnepohjainen aavistus kumpi toimii paremmin? - Matti Airas, johtava konsultti, Tieto Customer Experience Management

Monella ihmisellä näkyy hetken tunne pinnassa: asento ja ilme kertovat paljon. Jos tunnet henkilön hyvin, kykenet jopa ennustamaan pidemmän ajan käyttäytymistä. Suuren ihmisjoukon tunteiden ymmärrys, etenkin digitaalisen kanavan toisessa päässä, vaatii teknologiaan perustuvia "antureita". Silmäparia ja tunnepohjaista aavistusta ei voita mikään, mutta hyvillä työkaluilla ja datan älykkäällä hyödyntämisellä päästään yllättävän pitkälle

09.50   Ääni, tunne ja data - Lauri Domnick, Head of Audio Branding, Bauer Media

Miten brändit voivat hyödyntää ääntä markkinoinnissa ja asiakastiloissa? Miten äänen aiheuttamat tunteet mitataan ja käännetään positiiviseksi kassavirraksi?

10.10 Tunteet Vs. Data (verkko)kaupankäynnissä - Mika Räihä, SCM Suomi Oy, Petri Kokkonen, Relevant Digital Oy

300 miljoonaa vierailua vuodessa Suomen suurimmassa markkinapaikassa kertoo paljon meistä suomalaisista. Schibstedt ja Relevant Digital selvittivät kyselytytkimuksella ja alan suurimpaan dataan peilaten suomalaisten ostamiseen liittyviä ajankohtaisia asenteita.

10.30  Kahvitauko

10.50  Case YIT - Tekoäly ja tunneanalyysi - Niina Pakkala, Head of Digital Marketing, YIT ja Heini Nuutinen, Markkinoinnin kehitys- ja muutoskonsultti, Dagmar

YIT:n ja Dagmarin asiantuntijat kertovat mitä ja miten tunteita voidaan hyödyntää, mitata ja havainnoida teknologioilla

11.10   Miten tunteisiin ja ostoprosessiin voidaan vaikuttaa pelillistämisen keinoin? Case Viking Line - Max Söderholm, Country Lead, Lead:famly

Pelit saavat yleisössä dopamiinin virtaamaan ja brändin jäämään mieleen. Koko ostopolun pelillistäminen tuottaa sekä innostavan asiakaskokemuksen, että molempia osapuolia hyödyttävää dataa - enemmän, nopeammin ja helpommin kuin perinteiset menetelmät.

11.30   Yhteenveto ja seminaarin päätös -Eliisa Puikkonen, IAB Markkinointiteknologian työryhmän puheenjohtaja

Mikäli et pääse paikalle, peruthan paikkasi tiistaihin 7.5.2019 mennessä. Peruuttamattomista lipuista veloitamme 50 euroa käsittelykulua.

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:   8.5.2019 08:30
Päättyy:   8.5.2019 11:45

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Kinopalatsi

Kaisaniemenkatu 2
Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Järjestäjä

IAB Finland

toimisto@iab.fi