Tapahtuman oletuskuva

Hiljaisuuden retriitti

5.5.2023 15:00

Kulttuurikeskus Sofia

Olet tervetullut hiljaiselle, ekumeeniselle matkalle. Retriitissä sitoudumme kahden päivän ajaksi läsnäoloon ja keskinäiseen vaitioloon. Yhteiset kokoontumiset Sofian kappelissa sekä musiikin säestämät yhteiset ateriat rytmittävät yhteisten päiviemme kulkua. Myös vapaata aikaa jää runsaasti – aikaa, jolloin voit katsella, kuunnella ja ihmetellä ympäröivän luonnon hiljaisia viestejä, ikonien pyhien hiljaista rukousta, sekä omaa elämääsi. Halutessasi voit varata ajan myös henkilökohtaista keskustelua varten.

Ota mukaan rennot ja mukavat vaatteet sekä halutessasi sisätossut. Majoitut yhden hengen hotellihuoneeseen, jossa on oma kylpyhuone. Jos kaipaat luettavaa, sitä löytyy kirjapöydältä. Ulkoilua varten kannattaa ottaa säänmukainen vaatetus ja hyvät ulkoilujalkineet, halutessasi myös kävelysauvat. Oma muistikirja ja Raamattu ovat monille tärkeitä varusteita retriitissä, jonkun toisen varustukseen saattaa kuulua kamera tai kiikari. Voit kuitenkin tulla myös varsin kevyen laukun kanssa. Kaikki on täällä valmiina Sinua varten.

Kotiin on syytä jättää kirjalliset työt sekä töihin liittyvät rästitehtävät ja -lukemiset. Halutessasi voit jopa sulkea puhelimen. Kiireellisissä tapauksissa voit pyytää läheisiäsi jättämään soittopyynnön retriitin ohjaajille, jotka välittävät sen sinulle.

Mikäli elämässäsi on juuri nyt jokin akuutti kriisi tai vakava masennus, saattaa hiljaisuus olla liian voimakas kokemus. Siksi retriittiä ei yleensä sellaisessa tilanteessa suositella.

Sofiassa on samana viikonloppuna myös muuta toimintaa. Retriittimme kannalta tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi ruokasalissa meille on varattu omat pöydät, mutta samaan aikaan myös keskustelevia ryhmiä. Siksi on hyvä varautua siihen, että retriitin hiljaisuus ei välttämättä tunnu niin syvältä, kuin paikassa, joka on varattu pelkästään retriittiä varten. Tämä voi kuitenkin olla myös mahdollisuus: saamme tutkia mitä hiljaisuus voi olla, ja miten sitä voi harjoittaa omassa elämänpiirissä kuuluvien äänien keskelläkin. Maailma ja sen ihmiset pitävät ääntään. Sydämessä silti on hiljaisuus, rauha ja rukous, kaikkien puolesta ja kaiken edestä.

Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan on tällä hetkellä suljettu.

Ajankohta

Alkaa:  

5.5.2023 15:00

Päättyy:  

7.5.2023 15:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Kulttuurikeskus Sofia

Kallvikinniementie 35
00980 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet