Tapahtuman oletuskuva

Islam ennen ja nyt, osa 2: Islamin synty ja jakaantuminen

1.4.2023 13:00

Kulttuurikeskus Sofia

Länsimaiset yhteiskunnat ovat viime vuosina olleet voimakkaassa uskonnollisessa ja kulttuurisessa muutoksessa. Moni suomalainen on ollut huolissaan itselleen outojen uskomusten ja ajattelutapojen tulosta lähelle. Islam ja sen kulttuuriset perinteet ovat saattaneet tuntua jopa pelottavilta. Tilanteen helpottamiseksi aiheistoon on syytä perehtyä tarkemmin.

Kulttuurikeskus Sofia järjestää keväällä 2023 kolmiosaisen Islam ennen ja nyt -seminaarisarjan, jossa alojensa huippuasiantuntijat valottavat Lähi-idän aatehistoriaa ja tapahtumia uskontojen alkuhämäristä nykypäivään asti.

Toinen, lauantaina 1.4.2023 järjestettävä seminaari keskittyy islamin syntyvaiheisiin ja sisäiseen jakautumiseen. Kello 13.00 alkavassa tilaisuudessa puhuvat mm. dos. Ilkka Lindstedt (Helsingin yliopisto), Euleman hallituksen rahastonhoitaja Suaad Onniselkä sekä monikulttuurinen osaaja Neriman al-Take.

Molempien alustusten jälkeen on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Tilaisuuden moderaattorina toimii kanslianeuvos Mikko Lohikoski.

Tarkempi ohjelma julkaistaan lähempänä.

Seminaarisarjan kolmannessa, la 13.5. järjestettävässä osassa pureudutaan islamin erityiskysymyksiin nyky-yhteiskunnissa, esimerkiksi oppositioryhmien vaikutusmahdollisuuksiin, naisten asemaan sekä uskonnolliseen ja kulttuuriseen itsenäisyyteen.

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, ja niihin on vapaa pääsy.

----

HUOM! Kulttuurikeskus Sofian Ravintola Xenian lounaspöytä on avoinna ennen seminaaria, klo 11.30 alkaen. Tervetuloa!

 

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:  

1.4.2023 13:00

Päättyy:  

1.4.2023 15:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Kulttuurikeskus Sofia

Kallvikinniementie 35 A
00980 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet