Tapahtuman oletuskuva

Parantavat liikkeet -kurssi

18.3.2023 10:00

Kulttuurikeskus Sofia

Parantavat liikkeet selittävät selittämätöntä.

Lapsi suorittaa alle kolmevuotiaana primitiivirefleksiliikkeitä, jotka kypsyvät tuona aikana posturaali- eli aikuisen reflekseiksi. Posturaalireflekseistä tyyppiesimerkki on kävelyrefleksi. Tyyppiesimerkkejä primitiivireflekseistä ovat ryömintä ja konttausrefleksit, jotka kypsyvät kävelyrefleksiksi. Kypsymättömät primitiivirefleksit voivat aiheuttaa motorisia, henkisiä tai psyykkisiä ongelmia hyvin erilaisissa muodoissa. Primitiivirefleksit eivät tavoita ajattelua, vaan ovat automaattisia. Kypsymätön primitiivirefleksi on tietoisen ajattelun tavoittamattomissa eikä sitä voida korjata tietoisella tasolla. Ainut tapa on kypsyttää se samoilla liikkeillä, joilla lapsi sen tekee, ja vielä kunkin henkilön omalla rytmillä. Tämä voidaan tehdä parantavilla liikkeillä. Ne avaavat uusia yhteyksiä eri aivotasojen välillä; kala-, matelija-, nisäkäs- ja harmaan kuorikerroksen välillä.

Parantavat liikkeet myös aktivoivat ja elvyttävät faskia- eli sidekudoshermostoa. Faskiahermosto on osa kiinalaisen lääketieteen voimakanavia eli meridiaaneja. Länsimainen lääketiede on myös löytänyt faskiahermoston, eli se kuuluu nykyään tieteen piiriin. Sen tiedonvälitysnopeus on 5.5 kertainen hermosolun nopeuteen verrattuna. Uusia yhteyksiä syntyy siis myös kehon eri osien ja aivojen välille. Harjoitus antaa kyvyn syvään hellittämiseen, koska lihassyiden pinnalla olevat kalvot (hermoverkosto) rentoutuvat.

Kurssin vetäjinä ovat joogaohjaajat Antti Palokangas ja Damu Joshi.

Kurssimaksu 75 €, sis. opetuksen, lounaan ja kahvin. Kurssi maksetaan paikan päällä vastaanottoon. Kurssille otetaan enintään 15 osallistujaa.

Huom! Kurssi on tarkoitettu aikuisille, ei lapsille.

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:  

18.3.2023 10:00

Päättyy:  

18.3.2023 17:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Kulttuurikeskus Sofia

Kallvikinniementie 35
00890 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet