Tapahtuman oletuskuva

5.10.2022 16:00

Zoom

Juristien monet kasvot 

- Yritysjuristina ulkomailla 

 

Kansainvälisyys kuuluu nykypäivänä yritysjuristin työhön monin eri tavoin. Vaikka monikulttuurisen ja globaalin työympäristön voi löytää kotimaastakin käsin, monet juristit ovat kiinnostuneita työskentelemään kansainvälisissä yrityksissä ulkomailla. 

Suomalainen oikeustieteellinen tutkinto on maailmalla arvostettu ja tarjoaa mahdollisuuksia moneen. Kansainväliselle uralle voi päätyä lukuisten eri polkujen ja erikoistumisalojen kautta. 

Ura ulkomailla herättää useita kysymyksiä ja vaatii käytännön asioiden ratkaisemista: onko oma osaaminen ja kielitaito kansainvälisessä kontekstissa riittävää, miten työnteko eroaa kotimaiseen ympäristöön, miten itselle sopivan työn löytää, miten yksityiselämän voi sovittaa ulkomailla asumiseen ja millaista osaamista työelämässä ja opintojen aikana olisi hyvä kehittää?

Yritysjuristina ulkomailla -webinaarissa keskustelemme näistä teemoista kansainvälistä uraa luoneiden juristien kanssa. Panelistit Ritva Sotamaa, Aatos Solhagen ja Elisa Aukeela kertovat omakohtaisia kokemuksiaan työskentelystä yrityksissä ulkomailla ja antavat vinkkejä kansainvälisestä urasta kiinnostuneille. 

Webinaarissa keskustelemme: 

  • panelistien omakohtaisista urapoluista ja mikä on innoittanut kansainväliselle uralle 
  • työtehtävien sisällöstä ja juristin arjesta ulkomaisissa yrityksissä
  • kansainvälisiin tehtäviin hakemisesta ja hakuprosesseista
  • eri maiden ja yritysten työympäristöjen ja kulttuurien eroavaisuuksista 
  • millaista osaamista kansainvälisessä työssä olevalta yritysjuristilta edellytetään 
  • kokemuksista ulkomailla asumisesta 
  • vinkeistä kansainvälisestä työstä kiinnostuneelle juristille ja opiskelijalle 

Webinaari on erinomainen mahdollisuus esittää kollegoille kysymyksiä yritysjuristin työstä ulkomailla ja saada rohkaisua omalle urapolulle!

 

Juristien monet kasvot -sarja

Juristien monet kasvot -paneelikeskustelusarjassa puhutaan avoimesti ja rehellisesti siitä, millaista juristin arki on erilaisissa tehtävissä ja miten tehtäviin voi hakeutua.

Juristeja toimii mitä kiinnostavimmissa tehtävissä kansainvälisissä suuryrityksissä, pienten toimistojen yksinyrittäjinä, virkamiehinä, tuomareina, ihmisoikeuksien puolustajina – missä tarvitaan vaikuttamista ja lakituntemusta, sieltä löydät juristin! Sarja avartaa ymmärrystä siitä, millaisia yksilöllisiä urapolkuja oikeustieteellinen koulutus mahdollistaa. 

Sarjan jaksoissa syvennytään syksyn aikana kansainväliseen uraan. Tutustu kolmeen kansainvälisyysteemaiseen webinaariin:

 

Ilmoittautuminen 

Juristien monet kasvot -sarjan kuhunkin webinaariin ilmoittaudutaan erikseen. Yritysjuristina ulkomailla -webinaarin ilmoittautuminen päättyy 4.10. klo 16. 

Webinaari järjestetään Zoom-alustalla. Tilaisuuden tallenne on jälkikäteen nähtävillä jäsenportaalissa 14.10.2022 saakka. 

Panelisteille voi lähettää ennakkokysymyksiä ilmoittautumislomakkeessa. Osallistujilla on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä chattikentässä webinaarin aikana. Juontajana toimii lakimies Minna Rahja.

Tervetuloa mukaan!

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

5.10.2022 16:00

Päättyy:  

5.10.2022 17:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Zoom


Lisätiedot

Webinaarin järjestää Lakimiesliitto. Webinaari on maksuton Lakimiesliiton jäsenille.

Lisätietoja webinaarista antaa

Minna Rahja (09) 85 610 339 tapahtumat@lakimiesliitto.fi