Tapahtuman oletuskuva

8.9.2022 16:00

Zoom

Juristien monet kasvot

- Diplomaattina maailmalle

 

Diplomaatin ura on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä maailmaa ja luoda kansainvälistä uraa yhteiskunnallisesti merkittävässä työssä. Diplomaatti edustaa Suomea ja ajaa kotimaan etuja kansainvälisessä ympäristössä vastaanottajavaltiossa. 

Diplomaatti pääsee työssään perehtymään laajoihin asiakokonaisuuksiin muun muassa talouden, kaupan, ulkopolitiikan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen turvallisuuden kysymyksistä. Työ edellyttää mielenkiintoa yhteiskunnallisiin teemoihin, uusien asioiden nopeaa omaksumista, sosiaalisia taitoja ja yhteistyötä, viestintä- ja neuvottelutaitoja sekä aitoa innostusta lähteä maailmalle. Usein vaihtuva kohdevaltio ja muuttuvat olosuhteet vaativat diplomaatilta ja hänen läheisiltään erityistä joustavuutta.

Diplomaatiksi haetaan ulkoministeriön kansainvälisten asioiden valmennuskurssin eli Kavaku-kurssin kautta. Oikeustieteellinen koulutus on uralle erinomainen pohja, ja diplomaatti hyötyy työssään monipuolisesti lakimiestehtävien myötä kartuttamastaan osaamisesta. 

Diplomaattina maailmalle -webinaarissa keskustelemme kolmen juristitaustaisen diplomaatin kanssa heidän työstään ja urapoluistaan. Panelistit Essi Raitala, Karoliina Heikinheimo-Pérez ja Helena Bogdan kertovat omakohtaisista kokemuksistaan diplomaatin urasta ja siihen valmentavasta Kavaku-kurssista.

Webinaarissa keskustelemme:

  • panelistien urapoluista ja innostuksesta kansainvälisiin tehtäviin 
  • diplomaatin työn sisällöstä, arjesta, ennakkoluuloista ja haasteista
  • työn merkityksellisyydestä ja onnistumisen hetkistä
  • millaista osaamista diplomaatti tarvitsee ja millaista kokemusta diplomaatin uraa tavoittelevan on hyvä kartuttaa työelämässä ja opintojen aikana 
  • oikeustieteellisen koulutuksen ja lakimiehen kokemuksen hyödyistä diplomaatin työssä 
  • kokemuksista Kavaku-kurssille pyrkimisestä ja kurssilla opiskelusta
  • kokemuksista ulkomailla asumisesta ja työympäristön kulttuureista eri maissa 

Webinaari on diplomatiaurasta kiinnostuneille erinomainen tilaisuus kuulla kollegoiden vinkit ja esittää mieltä askarruttavia kysymyksiä! 

 

Juristien monet kasvot -sarja

Juristien monet kasvot -paneelikeskustelusarjassa puhutaan avoimesti ja rehellisesti siitä, millaista juristin arki on erilaisissa tehtävissä ja miten tehtäviin voi hakeutua.

Juristeja toimii mitä kiinnostavimmissa tehtävissä kansainvälisissä suuryrityksissä, pienten toimistojen yksinyrittäjinä, virkamiehinä, tuomareina, ihmisoikeuksien puolustajina – missä tarvitaan vaikuttamista ja lakituntemusta, sieltä löydät juristin! Sarja avartaa ymmärrystä siitä, millaisia yksilöllisiä urapolkuja oikeustieteellinen koulutus mahdollistaa. 

Sarjan jaksoissa syvennytään syksyn aikana kansainväliseen uraan. Tutustu kolmeen kansainvälisyysteemaiseen webinaariin:

 

Ilmoittautuminen 

Juristien monet kasvot -sarjan kuhunkin webinaariin ilmoittaudutaan erikseen. Diplomaattina maailmalle -webinaarin ilmoittautuminen päättyy 7.9. klo 16. 

Webinaari järjestetään Zoom-alustalla. Tilaisuuden tallenne on jälkikäteen nähtävillä jäsenportaalissa 14.10.2022 saakka. 

Panelisteille voi lähettää ennakkokysymyksiä ilmoittautumislomakkeessa. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä myös chattikentässä webinaarin aikana. Webinaarin juontajana toimii lakimies Minna Rahja

Tervetuloa mukaan!

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

8.9.2022 16:00

Päättyy:  

8.9.2022 17:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Zoom


Lisätiedot

Webinaarin järjestää Lakimiesliitto. Webinaari on maksuton Lakimiesliiton jäsenille.

Lisätietoja webinaarista antaa

Minna Rahja (09) 85 610 339 tapahtumat@lakimiesliitto.fi