Tapahtuman oletuskuva

Asianajaja – Paluu perusteisiin koulutussarja

31.1.2023 09:30

Suomen Asianajajaliitto, koulutustilat

Asianajaja – Paluu perusteisiin koulutussarja

Paluu perusteisiin -koulutussarja I–VI pureutuu asianajajan työn perustavanlaatuisiin teemoihin sekä oikeudenaloihin tiiviisti ja innostavasti. Tällä sarjalla päivität, kertaat ja laajennat osaamistasi ja ymmärrystäsi samalla, kun koet Asianajajaliiton uudet modernit koulutustilat ja verkostoidut kollegoiden kanssa Helsingin ytimessä. Samalla kerrytät kouluttautumisvelvoitettasi ytimekkäillä ja kiinnostavilla sisällöillä vaivattomasti. Voit osallistua yksittäiseen tai kaikkiin 6 koulutussarjan osaan. Ostaessasi useamman säästät enemmän. Voit osallistua koulutuksiin tarvittaessa myös etänä.

Mikäli ostat koko paketin ja kaikista koulutuspäivistä jokin ei sovi sinulle, ei hätää. Saat koulutuksen jälkeen viikon aikaa katsoa koulutuksen tallenteen juuri silloin, kun sinulle sopii. Koulutussarjan myynti päättyy 2.3.2023.

Hinta kaikkiin kuuteen osaan: lähiosallistuminen 940 euroa, etäosallistuminen 850 euroa. Ilmoittaudu koko sarjaan alta. Mikäli ostat koko paketin sen ensimmäisen osan koulutuksen jälkeen, saat meiltä I osan koulutustallenteen linkin toiseen koulutukseen mennessä ilmoittautumisessa antamaasi sähköpostiin.

Hinta yhteen osaan: lähiosallistuminen 200 euroa ja etäosallistuminen 180 euroa. Ilmoittautuminen yksittäisiin koulutuksiin kunkin koulutuksen kohdalta.

 

Osa I Asianajajan rooli sovittelussa 31.1. klo 9.3011.30

Kouluttajat: asianajajat Lasse Tirronen, Asianajotoimisto Tirronen Oy ja Helena Kalmanlehto, Mäkitalo Asianajotoimisto Oy

Taitava asianajaja ei pelkästään riitele, vaan myös aktiivisesti ratkaisee riitoja. Sovittelu tarjoaa ylivertaisen tavan riitojen ratkaisemiseen nopeasti, kustannustehokkaasti ja luottamuksellisesti osapuolten väliset suhteet säilyttäen. Sovittelu on riidanratkaisukeino, jonka tulisi löytyä jokaisen asianajajan työkalupakista. Sovittelun osassa käydään läpi sovittelun perusteita sekä keskustellaan sovitteluun liittyvistä kysymyksistä kokeneiden asianajajien johdolla.

Voit ilmoittautua 31.1. järjestettävään koulutukseen viimeistään 17.1. tämän linkin kautta. Jos ilmoittaudut osallistujaksi koko sarjaan, ei erillistä ilmoittautumista yksittäiseen sarjan osaan tarvitse tehdä.

 

Osa II Välimiesmenettely 9.3. klo 9.3011.30  

Kouluttaja: asianajaja Tuomas Lehtinen, Castrén & Snellman Asianajotoimisto Oy

Välimiesmenettelyn osassa perehdytään välimiesmenettelyn käyttöön asianajajan näkökulmasta. Yksityisoikeudellinen riitakysymys, josta voidaan tehdä sovinto, voidaan ratkaista välimiesoikeudessa, jollei laissa ole toisin säädetty. Varsinkin yritysmaailmassa luottamuksellinen välimiesmenettely on suosittu tapa ratkoa riitoja yleisten tuomioistuinten ulkopuolella.

Välimiesmenettelyyn liittyy lukuisia ominaispiirteitä ja toimintamalleja, jotka jokaisen asianajajan tulee tuntea ainakin pääpiirteittäin. Käymme läpi välimiesmenettelyä käytännönläheisesti ja asianajajalle tarpeellisia tietoja ja taitoja korostaen.

Voit ilmoittautua 9.3. järjestettävään koulutukseen viimeistään 2.3. tämän linkin kautta. Jos ilmoittaudut osallistujaksi koko sarjaan, ei erillistä ilmoittautumista yksittäiseen sarjan osaan tarvitse tehdä.

 

Osa III Hallintoprosessi 14.3. 9.30–11.30

Kouluttajat: asianajaja Klaus Metsä-Simola, Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy ja ylituomari Mikko Pikkujämsä, Pohjois-Suomen hallinto-oikeus

Yritykset ja henkilöt ovat säännöllisesti tekemisissä eri viranomaisten kanssa ja kiistatonta on, että viranomaispäätöksillä voi olla erittäin suurta merkitystä päätöksenteon kohteena olevien tahojen toimintaan. Viranomaisten tekemiin päätöksiin on mahdollista hakea muutosta hallintoprosessia koskevien säännösten mukaisesti. Kyseiset muutoksenhakusäännökset muodostavat yleisissä tuomioistuimissa käsiteltävistä asioista erillisen kokonaisuuden. Asianajajan on välttämätöntä osata neuvoa asiakkaita hallintotuomioistuinmenettelyä koskevissa kysymyksissä sekä tarvittaessa myös edustaa asiakasta hallintotuomioistuimessa.

Voit ilmoittautua 14.3. järjestettävään koulutukseen viimeistään 7.3. tämän linkin kautta. Jos ilmoittaudut osallistujaksi koko sarjaan, ei erillistä ilmoittautumista yksittäiseen sarjan osaan tarvitse tehdä

 

Osa IV Kuolinpesän selvitys ja perinnönjako 19.4. klo 9.30–11.30

Kouluttajat: asianajaja Tapani Norros, Asianajotoimisto Norros Oy ja asianajaja Tanja Heiskanen, Asianajotoimisto Sandström & Koulu Oy

Kuolinpesän selvitys ja perinnönjako koskettavat jossain elämän vaiheessa jollain tavalla useimpia meistä, joko työn puolesta tai yksityishenkilönä. Pesänselvittäjää tarvitaan, kun kuolinpesässä on selvitettävää, sekä ratkaisemaan pesänselvitykseen kuuluvia kuolinpesän oikeudenomistajien väitteitä ja vaatimuksia. Pesänjakajaa tarvitaan ratkaisemaan perinnönjakoon kuuluvat väitteet ja vaatimukset, sekä tekemään perinnönjakopäätös, usein myös ositus. Tässä osassa käsitellään pesänselvittämiseen ja -jakamiseen liittyviä keskeisimpiä perusteita ja huomioitavia asioita käytännönläheisesti.

Voit ilmoittautua 19.4. järjestettävään koulutukseen viimeistään 12.4. tämän linkin kautta. Jos ilmoittaudut osallistujaksi koko sarjaan, ei erillistä ilmoittautumista yksittäiseen sarjan osaan tarvitse tehdä.

 

Osa V Hovioikeuden muutoksenhakumenettely 26.4. klo 13.30–15.30

Kouluttajat:hovioikeuden neuvos Miikka Kärki, Helsingin hovioikeus ja asianajaja Mari Lampenius, Asianajotoimisto Susiluoto Oy 

Tuliko jutussa voitto vai häviö? Tässä osassa kehitetään asianajotaitoja hovioikeudessa. Saat tärkeitä vinkkejä jatkokäsittelyluvan saamiseksi hovioikeudessa ja opastusta myös vaikuttavan valituksen laatimiseen ja suulliseen käsittelyyn valmistautumiseen muutoksenhakutuomioistuimessa.

Voit ilmoittautua 26.4. järjestettävään koulutukseen viimeistään 19.4. tämän linkin kautta. Jos ilmoittaudut osallistujaksi koko sarjaan, ei erillistä ilmoittautumista yksittäiseen sarjan osaan tarvitse tehdä.

 

Osa VI Konkurssipesät 4.5. klo 9.30–11.30

Kouluttajat: asianajaja Ainomarja Salmela ja Asianajotoimisto Muukkonen & Mäkelä Oy ja konkurssiylitarkastaja Simo Viljamaa, Konkurssiasiamiehen toimisto

Konkurssioikeus on oikeudenala, josta harvalla juristilla on käytännön tietoa. Konkurssipesät- osassa annetaan yleiskuvaus konkurssimenettelyn eri vaiheista ja pesänhoitajan tehtävästä. Tässä osassa käsitellään konkurssimenettelyä käytännönläheisesti vaiheittain pesänhoitajan tehtävien ja konkurssiasiamiehen valvontatyössä havaitsemien ongelmatilanteiden näkökulmasta. Tarkastelemme raukeavia, jatkuvia ja julkisselvitykseen siirtyneitä konkurssimenettelyjä niihin sisältyvien toimenpiteiden, päämäärien ja erityispiirteiden kautta. Tule tutustumaan ajankohtaisen konkurssioikeuden soveltamiseen käytännössä!

Voit ilmoittautua 4.5. järjestettävään koulutukseen viimeistään 27.4. tämän linkin kautta. Jos ilmoittaudut osallistujaksi koko sarjaan, ei erillistä ilmoittautumista yksittäiseen sarjan osaan tarvitse tehdä.

 

Hinta

Koko sarjaan osallistuvalle 940 euroa kurssipaikalla osallistuvalle (sisältää kahvit) ja 850 euroa etäosallistujalle.

Kurssin hintaan kuuluu opetus, materiaalit ja ohjelman mukaiset tarjoilut kurssipaikalla osallistuttaessa. Huomaathan, että koulutuksemme ovat vain jäsenillemme ja asianajotoimistojen henkilökunnalle.

Kouluttautumisvelvoite

Koulutussarja: 12 tuntia, yksittäinen koulutus 2 tuntia 

Järjestäjä

Suomen Asianajajaliitto

Ilmoittautuminen

Valitse koko sarjan haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto alta viimeistään viikkoa ennen koulutusta. Täytäthän kaikki pyydetyt tiedot huolellisesti. 

Peruutusehdoista voit lukea ylhäältä välilehdeltä peruutusehdot ja muutokset.

Jäsentietojasi ei päivitetä ilmoittautuessa annettujen tietojen perusteella. Voit jäsenenä päivittää yhteystietosi suoraan Asiointipalvelu ASSIssa tai osoitteella jasenasiat@asianajajaliitto.fi. Jos et ole jäsen ja ilmoittaudut ensimmäisen kerran tilaisuuteen, lisätään tietosi Asianajajaliiton asiakasrekisteriin.

Lisätietoja tietosuojasta 

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto
Ilmoittautuminen
Osto tai ilmoittautuminen päättyy
Hinta
Määrä

Osto tai ilmoittautuminen päättyy 2.3.2023 23:59
940,00 €

Määrä:


Osto tai ilmoittautuminen päättyy 2.3.2023 23:59
850,00 €

Määrä:


Ajankohta

Alkaa:  

31.1.2023 09:30

Päättyy:  

4.5.2023 12:45

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Suomen Asianajajaliitto, koulutustilat

Mikonkatu 25
00100 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Suomen Asianajajaliitto

09 6866 120

koulutus@asianajajaliitto.fi

Mikonkatu 25