Tapahtuman oletuskuva

Asianajaja – Paluu perusteisiin koulutussarja

31.1.2023 09:30

Suomen Asianajajaliitto, koulutustilat

Asianajaja – Paluu perusteisiin koulutussarja

Paluu perusteisiin -koulutussarja I–VI pureutuu asianajajan työn perustavanlaatuisiin teemoihin sekä oikeudenaloihin tiiviisti ja innostavasti. Tällä sarjalla päivität, kertaat ja laajennat osaamistasi ja ymmärrystäsi samalla, kun koet Asianajajaliiton uudet modernit koulutustilat ja verkostoidut kollegoiden kanssa Helsingin ytimessä. Samalla kerrytät kouluttautumisvelvoitettasi ytimekkäillä ja kiinnostavilla sisällöillä vaivattomasti. Koko sarjaan ilmoittautuminen on päättynyt mutta voit edelleen ilmoittautua  koulutussarjan tuleviin yksittäisiin osiin kunkin koulutuksen kohdalta. Voit osallistua koulutuksiin tarvittaessa myös etänä.

Hinta yhteen osaan: lähiosallistuminen 200 euroa ja etäosallistuminen 180 euroa. Ilmoittautuminen yksittäisiin koulutuksiin kunkin koulutuksen kohdalta.

 

Osa I Asianajajan rooli sovittelussa 

Kouluttajat: asianajajat Lasse Tirronen, Asianajotoimisto Tirronen Oy ja Helena Kalmanlehto, Mäkitalo Asianajotoimisto Oy

Taitava asianajaja ei pelkästään riitele, vaan myös aktiivisesti ratkaisee riitoja. Sovittelu tarjoaa ylivertaisen tavan riitojen ratkaisemiseen nopeasti, kustannustehokkaasti ja luottamuksellisesti osapuolten väliset suhteet säilyttäen. Sovittelu on riidanratkaisukeino, jonka tulisi löytyä jokaisen asianajajan työkalupakista. Sovittelun osassa käydään läpi sovittelun perusteita sekä keskustellaan sovitteluun liittyvistä kysymyksistä kokeneiden asianajajien johdolla.

Koulutus on pidetty 31.1.

 

Osa II Välimiesmenettely 

Kouluttaja: asianajaja Tuomas Lehtinen, Castrén & Snellman Asianajotoimisto Oy

Välimiesmenettelyn osassa perehdytään välimiesmenettelyn käyttöön asianajajan näkökulmasta. Yksityisoikeudellinen riitakysymys, josta voidaan tehdä sovinto, voidaan ratkaista välimiesoikeudessa, jollei laissa ole toisin säädetty. Varsinkin yritysmaailmassa luottamuksellinen välimiesmenettely on suosittu tapa ratkoa riitoja yleisten tuomioistuinten ulkopuolella.

Välimiesmenettelyyn liittyy lukuisia ominaispiirteitä ja toimintamalleja, jotka jokaisen asianajajan tulee tuntea ainakin pääpiirteittäin. Käymme läpi välimiesmenettelyä käytännönläheisesti ja asianajajalle tarpeellisia tietoja ja taitoja korostaen.

Koulutus on pidetty 9.3.

 

Osa III Hallintoprosessi 

Kouluttajat: asianajaja Klaus Metsä-Simola, Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy ja ylituomari Mikko Pikkujämsä, Pohjois-Suomen hallinto-oikeus

Yritykset ja henkilöt ovat säännöllisesti tekemisissä eri viranomaisten kanssa ja kiistatonta on, että viranomaispäätöksillä voi olla erittäin suurta merkitystä päätöksenteon kohteena olevien tahojen toimintaan. Viranomaisten tekemiin päätöksiin on mahdollista hakea muutosta hallintoprosessia koskevien säännösten mukaisesti. Kyseiset muutoksenhakusäännökset muodostavat yleisissä tuomioistuimissa käsiteltävistä asioista erillisen kokonaisuuden. Asianajajan on välttämätöntä osata neuvoa asiakkaita hallintotuomioistuinmenettelyä koskevissa kysymyksissä sekä tarvittaessa myös edustaa asiakasta hallintotuomioistuimessa.

Koulutus on pidetty 14.3.

 

Osa IV Kuolinpesän selvitys ja perinnönjako 

Kouluttajat: asianajaja Tapani Norros, Asianajotoimisto Norros Oy ja asianajaja Tanja Heiskanen, Asianajotoimisto Sandström & Koulu Oy

Kuolinpesän selvitys ja perinnönjako koskettavat jossain elämän vaiheessa jollain tavalla useimpia meistä, joko työn puolesta tai yksityishenkilönä. Pesänselvittäjää tarvitaan, kun kuolinpesässä on selvitettävää, sekä ratkaisemaan pesänselvitykseen kuuluvia kuolinpesän oikeudenomistajien väitteitä ja vaatimuksia. Pesänjakajaa tarvitaan ratkaisemaan perinnönjakoon kuuluvat väitteet ja vaatimukset, sekä tekemään perinnönjakopäätös, usein myös ositus. Tässä osassa käsitellään pesänselvittämiseen ja -jakamiseen liittyviä keskeisimpiä perusteita ja huomioitavia asioita käytännönläheisesti.

Koulutus on pidetty 19.4.

 

Osa V Hovioikeuden muutoksenhakumenettely

Kouluttajat: hovioikeuden neuvos Miikka Kärki, Helsingin hovioikeus ja asianajaja Mari Lampenius, Asianajotoimisto Susiluoto Oy 

Tuliko jutussa voitto vai häviö? Tässä osassa kehitetään asianajotaitoja hovioikeudessa. Saat tärkeitä vinkkejä jatkokäsittelyluvan saamiseksi hovioikeudessa ja opastusta myös vaikuttavan valituksen laatimiseen ja suulliseen käsittelyyn valmistautumiseen muutoksenhakutuomioistuimessa.

Koulutus on pidetty 26.4.

 

Osa VI Konkurssipesät 4.5. klo 9.30–11.30

Kouluttajat: asianajaja Ainomarja Salmela ja Asianajotoimisto Muukkonen & Mäkelä Oy ja konkurssiylitarkastaja Taneli Kontiainen,Konkurssiasiamiehen toimisto

Konkurssioikeus on oikeudenala, josta harvalla juristilla on käytännön tietoa. Konkurssipesät- osassa annetaan yleiskuvaus konkurssimenettelyn eri vaiheista ja pesänhoitajan tehtävästä. Tässä osassa käsitellään konkurssimenettelyä käytännönläheisesti vaiheittain pesänhoitajan tehtävien ja konkurssiasiamiehen valvontatyössä havaitsemien ongelmatilanteiden näkökulmasta. Tarkastelemme raukeavia, jatkuvia ja julkisselvitykseen siirtyneitä konkurssimenettelyjä niihin sisältyvien toimenpiteiden, päämäärien ja erityispiirteiden kautta. Tule tutustumaan ajankohtaisen konkurssioikeuden soveltamiseen käytännössä!

Voit ilmoittautua 4.5. järjestettävään koulutukseen viimeistään 3.5. tämän linkin kautta. Jos olet ilmoittautunut osallistujaksi koko sarjaan, ei erillistä ilmoittautumista yksittäiseen sarjan osaan tarvitse tehdä.

 

Huomaathan, että koulutuksemme ovat vain jäsenillemme sekä asianajotoimistojen ja oikeusaputoimistojen henkilökunnalle.

Kouluttautumisvelvoite

Koulutussarja: 12 tuntia, yksittäinen koulutus 2 tuntia 

Järjestäjä

Suomen Asianajajaliitto

Ilmoittautuminen

Koko sarjaan ilmoittautuminen on päättynyt. 

Peruutusehdoista voit lukea ylhäältä välilehdeltä peruutusehdot ja muutokset.

Jäsentietojasi ei päivitetä ilmoittautuessa annettujen tietojen perusteella. Voit jäsenenä päivittää yhteystietosi suoraan Asiointipalvelu ASSIssa tai osoitteella jasenasiat@asianajajaliitto.fi. Jos et ole jäsen ja ilmoittaudut ensimmäisen kerran tilaisuuteen, lisätään tietosi Asianajajaliiton asiakasrekisteriin.

Lisätietoja tietosuojasta 

Ilmoittautuminen on päättynyt

Ajankohta

Alkaa:  

31.1.2023 09:30

Päättyy:  

4.5.2023 12:45

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Suomen Asianajajaliitto, koulutustilat

Mikonkatu 25
00100 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Suomen Asianajajaliitto

09 6866 120

koulutus@asianajajaliitto.fi

Mikonkatu 25