Tapahtuman oletuskuva

Whistle blowing ja työoikeudelliset erityiskysymykset

12.9.2023 09:30

Suomen Asianajajaliitto, koulutustila

Whistle blowing ja työoikeudelliset erityiskysymykset

Ohjelma 12.9. klo 9.30–12.45, myös etänä

Kouluttajana toimii asianajaja Mari Mohsen, Roschier Asianajotoimisto Oy. 

  • Mitä on epäasiallinen kohtelu ja häirintä – mikä ei ole häirintää? 
  • Millainen häirintäselvitysprosessi on käytännössä ja miksi se on tärkeä?
  • Mitkä ovat työnantajan velvoitteet häirintätilanteissa?
  • Miten työyhteisökonflikteja tulisi ratkoa?
  • Mikä on ulkopuolisen selvittäjän rooli häirintäselvityksessä?
  • Mitä ovat whistle blowing -lainsäädäntöön liittyviä työoikeudellisia erityiskysymyksiä? 

Väitteet epäasiallisesta kohtelusta ja häirinnästä voivat olla organisaatioissa arkipäivää. Tilanteiden selvittäminen ja puuttuminen voi olla sekä inhimillisesti että juridisesti vaikeaa. Työnantajalla on kuitenkin velvollisuus puuttua häirintään ja epäasialliseen käyttäytymiseen ja hoitaa selvitysprosessit asianmukaisesti ja riittävästi.

Vuoden 2023 alusta voimaan tullut whistleblowing-lainsäädäntö asettaa tietyn kokoisille yrityksille velvollisuuden perustaa työpaikalle sisäinen ilmoituskanava, johon voidaan ilmoittaa epäillyistä väärinkäytöstilanteista. Ilmoittajan omaan työsuhteeseen tai työturvallisuuteen liittyvistä epäkohdista ilmoittaminen ei kuitenkaan kuulu ilmoittajansuojelulain soveltamisalaan. Whistleblowing-lainsäädäntöön liittyy kuitenkin runsaasti työoikeudellisia erityiskysymyksiä.

Tämän koulutuksen jälkeen saat hyvät valmiudet selvittää työpaikalla tapahtuvia häirinnän ja epäasiallisen käyttäytymisen tilanteita. Pääset kuulemaan käytännössä, minkälainen rooli ulkopuolisella selvittäjällä on työyhteisökonflikteja selvitettäessä. Koulutuksessa käsitellään kattavasti häirintää ja epäasiallista käyttäytymistä, työnantajan siihen liittyviä velvoitteita sekä itse selvitysprosessia. Koulutuksessa käsitellään lisäksi uuteen whistleblowing-lainsäädäntöön liittyviä työoikeudellisia erityiskysymyksiä.

 

Hinta

300 euroa kurssipaikalla osallistuvalle (sisältää kahvit) ja 270 euroa etäosallistujalle.

Tutustu nyt loppuvuoden koulutuskortteihin, joilla saat Asianajaja-akatemian koulutukset edullisemmin: Superkortti 990 e, webinaarikortti 690 e ja verkkokortti 490 e.

Lue lisää kausikorteista ja kouluttaudu rajattomasti koko syksy!

Kurssin hintaan kuuluu opetus, materiaalit ja ohjelman mukaiset tarjoilut kurssipaikalla osallistuttaessa. Huomaathan, että koulutuksemme ovat vain jäsenillemme sekä asianajo- ja oikeusaputoimistojen henkilökunnalle.

Kouluttautumisvelvoite

3 tuntia (koulutukseen sisältyy 15 minuutin tauko)

Järjestäjä

Suomen Asianajajaliitto

Ilmoittautuminen

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto alta lähiosallistumiseen viimeistään 8.9. ja etäosallistumiseen 11.9.2023. Täytäthän kaikki pyydetyt tiedot huolellisesti. 

Huomaathan, että koulutukseen ilmoittautuneet saavat koulutuksen jälkiviestissä koulutuksen raakatallenteen, jota voi katsoa noin viikon verran koulutuksen jälkeen. Mikäli sinulle tulee kiireellinen este, voit katsoa tallenteen sinulle sopivana ajankohtana.

Peruutusehdoista voit lukea ylhäältä välilehdeltä peruutusehdot ja muutokset.

Jäsentietojasi ei päivitetä ilmoittautuessa annettujen tietojen perusteella. Voit jäsenenä päivittää yhteystietosi suoraan Asiointipalvelu ASSIssa tai osoitteella jasenasiat@asianajajaliitto.fi. Jos et ole jäsen ja ilmoittaudut ensimmäisen kerran tilaisuuteen, lisätään tietosi Asianajajaliiton asiakasrekisteriin.

Lisätietoja tietosuojasta 

Ilmoittautuminen on päättynyt

Ajankohta

Alkaa:  

12.9.2023 09:30

Päättyy:  

12.9.2023 12:45

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Suomen Asianajajaliitto, koulutustila

Mikonkatu 25
00100 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Suomen Asianajajaliitto

09 6866 120

koulutus@asianajajaliitto.fi

Mikonkatu 25, Helsinki