Tapahtuman oletuskuva

Markkinaoikeuden teemapäivä III - Markkinaoikeudelliset ja kuluttaja-asiat

5.9.2023 09:30

Suomen Asianajajaliitto, koulutustilat

Markkinaoikeuden teemapäivä III - Markkinaoikeudelliset ja kuluttaja-asiat

Teemapäivä III – Markkinaoikeudelliset ja kuluttaja-asiat 5.9. klo 9.30–12.00

Markkinaoikeudelliset ja kuluttaja-asiat ovat monipuolinen ja vaihteleva asiaryhmä, jossa markkinaoikeudella on esimerkiksi tavanomaisesta riita-asiasta poikkeava selvittämisvelvollisuus ja jossa väliaikaisten kieltojen merkitys on usein erittäin keskeinen. Asianajollisia erityishaasteita liittyy kieltovaatimusten muotoiluun ja ongelmia siihen, kun sopimattomasta menettelystä elinkeinotoiminnassa annettuun lakiin perustuvia kieltovaatimuksia liitetään osaksi immateriaalioikeudelliseen yksinoikeuslakiin, kuten tavaramerkki- tai mallioikeuslakiin, pohjautuvaa haastehakemusta. Kuluttaja-asioihin liittyy nykyään myös kuluttaja-asiamiehen mahdollisuus esittää määrättäväksi seuraamusmaksuja, joita koskevat asiat käsitellään markkinaoikeudessa hallintolainkäyttöasioina.

Tässä koulutuksessa markkinaoikeuden tuomarit ja kokenut asianajaja valottavat eri markkinaoikeudellisten ja kuluttaja-asioiden käsittelyn vaiheita ja haasteita käytännön näkökulmasta. Aamupäivän jälkeen sinulla on hyvät valmiudet hoitaa näitä asioita hakijan tai vastaajan asiamiehenä ottaen huomioon asiaryhmän käsittelyyn liittyvät erityiset vaatimukset.

Kouluttajat

Anne Ekblom-Wörlund, markkinaoikeustuomari, markkinaoikeus
Sami Myöhänen, markkinaoikeustuomari, markkinaoikeus
Erkko Ruohoniemi, asianajaja, Asianajotoimisto Merilampi Oy

Hinta

Paikan päällä tähän teemapäivään osallistuvalle 300 euroa  (sisältää kahvit) ja 270 euroa etäosallistujalle.

Tutustu nyt loppuvuoden koulutuskortteihin, joilla saat Asianajaja-akatemian koulutukset edullisemmin: Superkortti 990 e, webinaarikortti 690 e ja verkkokortti 490 e.

Lue lisää kausikorteista ja kouluttaudu rajattomasti koko syksy!

Koulutuksen hintaan kuuluu opetus, materiaalit ja ohjelman mukaiset tarjoilut koulutuspaikalla osallistuttaessa. Huomaathan, että koulutuksemme ovat vain jäsenillemme sekä asianajo- ja oikeusaputoimistojen henkilökunnalle.

Kouluttautumisvelvoite

2 tuntia 15 minuuttia

Järjestäjä

Suomen Asianajajaliitto

Ilmoittautuminen

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto alta, viimeistään 4.9. Täytäthän kaikki pyydetyt tiedot huolellisesti. Jos olet ilmoittautunut osallistujaksi markkinaoikeuden koko koulutussarjaan, ei erillistä ilmoittautumista yksittäiseen koulutukseen tarvitse tehdä.

Huomaathan, että koulutukseen ilmoittautuneet saavat koulutuksen jälkiviestissä koulutuksen raakatallenteen, jota voi katsoa noin viikon verran koulutuksen jälkeen. Mikäli sinulle tulee kiireellinen este, voit katsoa tallenteen sinulle sopivana ajankohtana.

Peruutusehdoista voit lukea ylhäältä välilehdeltä peruutusehdot ja muutokset.

Jäsentietojasi ei päivitetä ilmoittautuessa annettujen tietojen perusteella. Voit jäsenenä päivittää yhteystietosi suoraan Asiointipalvelu ASSIssa tai osoitteella jasenasiat@asianajajaliitto.fi. Jos et ole jäsen ja ilmoittaudut ensimmäisen kerran tilaisuuteen, lisätään tietosi Asianajajaliiton asiakasrekisteriin.

Lisätietoja tietosuojasta 

Ilmoittautuminen on päättynyt

Ajankohta

Alkaa:  

5.9.2023 09:30

Päättyy:  

5.9.2023 12:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Suomen Asianajajaliitto, koulutustilat

Mikonkatu 25
00100 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Suomen Asianajajaliitto

09 6866 120

koulutus@asianajajaliitto.fi

Mikonkatu 25