Customer Training

Event header image

Online: Kielipankki user training

20.6.2023 09:00 +03:00 EEST - 21.6.2023 12:00 +03:00 EEST

Online

Kielipankki ylläpitää CSC:llä (CSC - Tieteen tietotekniikan keskus) kielivarojen tallennusta, käsittelyä ja oikeuksienhallintaa. Kiinnostaako sinua oppia käyttämään CSC:n laskennallista ympäristöä kielivarojen käsittelyyn? Haluatko tietää lisää kielivaroista ja mahdollisuuksista käyttää niitä tutkimuksessasi? Järjestämme kesäkuussa 20.-21.6. etänä pidettävän kurssin näistä aiheista. Jos koko CSC on sinulle täysin uusi, tämä kurssi on erinomainen tilaisuus tutustua siihen: järjestämme 14.6. tukisession, jossa varmistetaan, että kurssilaisilla on tunnukset ja tekniset valmiudet käyttää CSC:n resursseja.

Jos teet tutkimusta tai opetusta suomalaisessa korkeakoulussa tai tutkimuslaitoksessa, saat käyttöoikeuden CSC:n resursseihin maksutta, ja kurssi on myös sinulle maksuton.

Kaksipäiväisen koulutuksen aikana opitaan

  • Mitä laskennallinen tutkimus kielivarannoilla ylipäätään on
  • Mitä kielivarantoja Kielipankilla on, ja millainen niiden tekninen muoto on
  • Miten varantoja saadaan tutkimuskäyttöön, ja millaiset lisenssiehdot rajoittavat niiden käyttöä
  • Millaisia ratkaisuja on käytettävissä sensitiivisen datan käyttämiseen

Miten CSC:n ympäristössä käytetään ohjelmistoja ja ohjelmointiympäristöjä, asennetaan ohjelmistoja ja tarvittaessa hyödynnetään suurteholaskentaa

Kurssin aikana käydään läpi pieni käytännön projekti datasta lopputulokseen asti. Selaamme kielivarantoja, lataamme niitä sopivaan laskentaympäristöön CSC:llä, esikäsittelemme niitä, suoritamme niillä laskennallisen operaation ja tarkastelemme tuloksia. Pohdimme datan ja ohjelmistöympäristön hallintaa.

Ennen kurssia sinun tulee varmistua, että sinulla on voimassaoleva käyttäjätunnus CSC:lle, ja osaat kirjautua MyCSC -palveluun, hallinnoida siellä projektijäsenyyksiäsi sekä hakea käyttöoikeuksia. Voit jo lukea tästä lisätietoja osoitteessa https://docs.csc.fi/accounts/, mutta ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat ohjeet ja tarvittaessa käytännön apua on saatavilla ennen kurssia järjestettävässä tukisessiossa.

Kurssilla käytetään Python-ohjelmointikieltä ja laskennallisia menetelmiä, jotka eivät välttämättä ole kaikille tuttuja, mutta ne eivät ole varsinaisesti esitietoja. Pyrimme tekemään materiaaleista sellaisia, että mukana voi seurata ilman ohjelmointia.

Mikäli joku osallistujista ei puhu suomea, kurssi pidetään englanniksi, ja muussa tapauksessa suomeksi. Kurssin tekninen alusta on Zoom.


Kurssin aikataulu:

14.6. Tukisessio 14:00

20.6. Ensimmäinen päivä 9:30 - 12:30

21.6. Toinen päivä 9:30 - 12:30

 

Kurssin infosivu: https://siili.rahtiapp.fi/kielipankki-training

No registrations available anymore.

Event time

Starts:   20.6.2023 09:00 +03:00 EEST
Ends:   21.6.2023 12:00 +03:00 EEST

Event location

Online