Tapahtuman oletuskuva

Tehokas oikeudenkäynnin koulutussarja kaikille litigaattoreille: Menesty oikeudenkäynnissä!

29.9.2023 09:30

Suomen Asianajajaliitto, koulutustila

Tehokas oikeudenkäynnin koulutussarja kaikille litigaattoreille: Menesty oikeudenkäynnissä!

Tämä neliosainen koulutussarja tarjoaa kattavan kokonaisuuden oikeudenkäyntitaitojen kehittämiseen niin kokeneille konkareille kuin vasta-alkajillekin. Opit taitoja yhdessä mainioiden tuomareiden, asianajajien, kieliasiantuntijoiden ja statusilmaisun ammattilaisten avustuksella. Koulutuksessa keskitytään kannekelpoisen tekstin luomiseen, oikeussalissa toimimiseen sekä etiketin että oman ilmaisun näkökulmasta. Lisäksi saat oppia menestyksekkään toimeksiantosuhteen rakentamiseen päämiehesi kanssa.

Menesty oikeudenkäynnissä osa I – Oikeussalietiketin mestariksi

Koulutus on pidetty 29.8. ja se on saatavilla verkkokoulutuksena.

Asiamiehen salitaidoilla voi olla yllättäviä vaikutuksia oikeudenkäynnissä menestymiseen. Hyvällä pelisilmällä asioiden hoitaminen on miellyttävää ja yhteistyössä kollegoiden ja tuomioistuinten kanssa vaikeatkin asiat saadaan ratkottua asiamiehiä taikka tuomioistuinta turhaan kuormittamatta.

Nyt pääset mukaan ainutlaatuiseen koulutustapahtumaan, jossa päivität oikeussalietikettitaitosi oppimalla oikeussalin kokeneilta konkareilta. Käräjätuomari, syyttäjä ja asianajaja antavat koulutuksessa konkreettisia ohjeita käyttäytymiseen oikeussalissa - varoittavia esimerkkejä unohtamatta. Lisäksi pääset verkostoitumaan muiden arvostettujen asianajajien kanssa. 

Tule siis kehittämään ammatillista tyyliäsi ja menestymään oikeussalissa!

Kouluttajina toimivat erikoissyyttäjä Elisabeth Stenman-Haltia, Etelä-Suomen syyttäjäalue, käräjätuomari Tea Ståhlberg, Päijät-Hämeen käräjäoikeus ja asianajaja Mats Welin, Asianajotoimisto Hästö & Co Oy.

 

Menesty oikeudenkäynnissä osa II – 

Koulutus on pidetty 14.9. ja se on saatavilla myöhemmin syksyllä verkkokoulutuksena.

Mitä tulisi ottaa huomioon asianajotekstin kirjoittamisessa? Kuinka laaditaan selkeä ja tuomioistuimen odotusten mukainen kirjelmä?

Kurssi on johdatus hyvän asianajotekstin tuottamiseen. Sen tarkoituksena on käytännön esimerkkejä hyödyntäen antaa valmiudet laatia laadukas kirjelmä tai vaatimuskirje. Hyvin laaditut asianajotekstit helpottavat asian kaikkien osapuolten työtä ja antavat päämiehelle paremman asiakaskokemuksen. Kurssi soveltuu erityisesti asianajouraansa aloittaville.

Kouluttajina toimivat käräjätuomari Aaron Fagerholm, Helsingin käräjäoikeus ja asianajaja Toni Kalliokoski, Dittmar & Indrenius.

 

Menesty oikeudenkäynnissä osa III – Vakuuttava ja vaikuttava ilmaisu asianajotyössä 

Koulutus on pidetty 28.9. Koulutus järjestetään uusintana keväällä -24.

Asianajotyössä kohtaat monenlaisia kollegoita, tuomareita, neuvottelukumppaneita ja päämiehiä. Asianajajan omalla ilmaisulla voi olla yllättävän paljon vaikutusta jutun lopputulokseen. 

Tässä koulutuksessa keskitytään kehomme luontaiseen statusilmaisuun ja sen merkitykseen oikeudenkäynneissä, äänenkäytön taitoon vuorovaikutuksessa sekä esiintymistilanteissa. Lisäksi tutustutaan tiedostettuun ja tiedostamattomaan kehon statusilmaisuun sekä vuorovaikutustilanteisiin oikeussalissa.

Koulutus sopii niin kokeneille oikeudenkäyntiasiamiehille, kuin uusille tulokkaille ja herättelee takuulla katsomaan salia aivan uudenlaisin linssein.

”Statusilmaisussa on kyse siitä, mitä ihminen tekee tai ei tee vuorovaikutustilanteessa. Käytämme valtaa tietyssä asemassa ollessamme, omistaessamme vahvuuksia tai itseluottamuksen keinoin. Statusilmaisu on elein, ilmein, asennoin, äänen- ja tilankäytön tai katseen keinoilla tapahtuvaa ilmaisua. Ilmaisullaan jokainen käyttää valtaa tai antautuu vallankäytön kohteeksi.”

Kouluttajina toimivat asianajaja, teatterikouluun rehtori Mia Kavasto ja teatteritaiteen maisteri Simo Routarinne.

 

Menesty oikeudenkäynnissä osa IV – Pidä (pää)mies 11.10. klo 9.30–12.45, myös etänä

Miten olla vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa siten, että hän haluaa pitää sinut asianajajanasi? Miten suorittaa pää- ja vastakuulustelu siten, että todistaja haluaa kertoa päämiehesi kannalta edulliset seikat? Miten olla kollegan kanssa siten, että vastakkainasettelusta huolimatta yhteistyö toimii ja prosessaaminen on miellyttävä.

Asianajajan työ on jatkuvaa vuorovaikutusta erilaisista taustoista tulevien ihmisten kanssa. Erilaiset tilanteet vaativat erilaisia taitoja. Toisaalta tietyt toimintatavat edistävät hyvää yhteistyötä riippumatta tilanteesta. Tässä koulutuksessa syvennät teoreettista ymmärrystäsi dialogista ja saat konkreettisia välineitä erilaisiin käytännön tilanteisiin.

Kouluttajina toimivat Essi Ikonen, tutkija, opettaja ja kouluttaja (eritysalueena dialogi), Helsingin yliopisto, Aarhusin yliopisto ja asianajaja Janne Nyman, Asianajotoimisto Susiluoto Oy.

Lue lisää ja ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 4.10. 

 

Hinta

Yksittäisen sarjan osan hinta on 300 euroa kurssipaikalla osallistuvalle (sisältää aamu- ja taukokahvit) ja 270 euroa etäosallistujalle.  Saat koko neliosaisen sarjan nyt loppuvuoden webinaarikortin hinnalla 690 euroa, mikä sisältää loppuvuoden Asianajajaliiton tiloissaan järjestämät webinaarit kaupan päälle.

Lue lisää kausikorteista ja lunasta haluamasi lipuke täällä

Kurssin hintaan kuuluu opetus, materiaalit ja ohjelman mukaiset tarjoilut kurssipaikalla osallistuttaessa. Huomaathan, että koulutuksemme ovat vain jäsenillemme sekä asianajo- ja oikeusaputoimistojen henkilökunnalle.

Järjestäjä

Suomen Asianajajaliitto

Jäsentietojasi ei päivitetä ilmoittautuessa annettujen tietojen perusteella. Voit jäsenenä päivittää yhteystietosi suoraan Asiointipalvelu ASSIssa tai osoitteella jasenasiat@asianajajaliitto.fi. Jos et ole jäsen ja ilmoittaudut ensimmäisen kerran tilaisuuteen, lisätään tietosi Asianajajaliiton asiakasrekisteriin.

Lisätietoja tietosuojasta 

Ajankohta

Alkaa:  

29.9.2023 09:30

Päättyy:  

11.10.2023 12:45

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Suomen Asianajajaliitto, koulutustila

Mikonkatu 25
00100 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Suomen Asianajajaliitto

09 6866 120

koulutus@asianajajaliitto.fi

Mikonkatu 25, Helsinki